Dimarts, 6 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Mancomunitat Penedès Garraf i el Banc Sabadell impulsen el finançament a emprenedors fomentant l’activitat productiva i la creació d’ocupació

El president de la Mancomunitat Penedès Garraf, Pere Pujol i el director regional de Banc Sabadell, Josep Esteve, han signat avui el seu primer conveni de col·laboració que facilitarà als emprenedors acompanyats pel Servei d’Iniciatives Econòmiques de la Mancomunitat, finançament per als seus projectes i activitats empresarials, en unes condicions preferents.

El Servei d’Iniciatives Econòmiques, com a entitat col·laboradora del programa Catalunya Emprèn del Departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat, assessora als emprenedors en el procés de creació d’empreses i aporta a Banc Sabadell mitjançant l’informe de viabilitat, el coneixement de les persones a les quals se’ls ha de concedir els préstecs a més de realitzar el seguiment d’aquests projectes de negoci. Per Pere Pujol, és també la valoració a la bona feina que es fa des del Servei d’Iniciatives Econòmiques, que acull unes 2.000 propostes de projectes empresarials a l’any entre les dues comarques, dels quals uns 400 reben un informa positiu del Servei d’Iniciatives Econòmiques.

El conveni signat estableix dues línies de finançament, el programa BStartup i el Préstec Inici per a Emprenedors.

A través del programa BStartup, el Banc Sabadell ofereix als emprenedors assessorament financer, productes i serveis financers adequats. Per a startups digitals, el programa té en compte les peculiaritats d’aquestes empreses i inclou una línia d’inversió en fase llavor, a més d’un programa d’alt rendiment per acompanyar-les en el seu establiment al mercat i la preparació per a l’accés a les següents rondes de finançament. Josep Esteve, director regional del Banc Sabadell, explicava que tenen ja una desena d’empreses associacions a aquest programa.

El préstec Inici per a Emprenedors ofereix finançament a mig termini de la inversió inicial necessària per a l’exercici de l’activitat professional. Les condicions de finançament cobreixen fins el 100% del projecte a un interès fix del 5,75%. Els emprenedors també podran accedir a altres productes i serveis que pugui oferir Banc Sabadell.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: