Diumenge, 28 de maig de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El programa de rehabilitació d’habitatges amb finalitat social de Vilafranca prioritza intervencions més ràpides i un major estalvi energètic

El programa de Rehabilitació d’habitatges amb Finalitat Social de l’Ajuntament de Vilafranca ha acabat recentment les obres de rehabilitació d’un pis situat al bloc del carrer Ponent 11.

Aquest és un clar exemple de la prioritat actual del programa, que se centra en pisos que requereixen d’intervencions menors, generalment a la cuina i al bany, per tal de donar resposta a la demanda de les persones que necessiten habitatge. També s’incideix especialment en la millora del revestiment tèrmic amb l’objectiu d’estalviar energia i ser respectuosos amb el medi ambient.

La propietària de l’habitatge del carrer Ponent el va cedir a l’Ajuntament per tal que aquest s’inclogués a les diverses actuacions del Programa de Rehabilitació amb Finalitat Social. Un cop dutes a terme les obres necessàries a l’habitatge, l’Ajuntament disposa del seu ús durant deu anys per tal que famílies usuàries de Serveis Socials amb necessitat d’habitatge hi tinguin accés. La Mercè Fernández va saber del programa per una amiga.

L’habitatge rehabilitat consta de tres habitacions, una sala d’estar-menjador, una cuina i un bany. La seva superfície útil interior és de 80m2 aproximadament.

El programa municipal de rehabilitació d’habitatges té una triple finalitat posar a disposició habitatges per a famílies amb necessitats, donar feina a treballadors aturats, que en aquest cas han actuat durant tres mesos dins del programa Vilafranca Inclusió, i millorar el parc d’habitatges de la vila.

L’Ajuntament gestiona actualment un parc de 73 habitatges gràcies a aquests acords de cessió per uns anys per a finalitat social a canvi de la rehabilitació. El regidor agraïa el paper dels propietaris que cedeixen aquests habitatges perquè contribueixen a “donar solució a un problema greu com és la manca d’habitatge assequible per a determinats col·lectius”.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: