Dijous, 28 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El professor universitari i expert en cant coral Cristian Grases ha visitat Vilafranca per començar a idear una col·laboració amb corals locals en el marc de la Capitalitat Cultural

Cristian Grases és una eminència dins del món del cant coral. Ell és veneçolà però viu des de fa anys a Los Angeles, on dóna classes a la Universitat del Sud de Califòrnia de direcció musical. Grases és, a més, nét de l’advocat vilafranquí Pere Grases i aquests dies ha estat a Vilafranca visitant la seva família.

Ara, la seva voluntat és difondre la música llatinoamericana i trencar estereotips al seu respecte. Durant la seva visita a Vilafranca s’ha trobat amb una de les directores de la coral infantil L’Espinguet, la Xell Montserrat, per començar a rumiar algun tipus de col·laboració vinculada amb la capitalitat cultural del 2015

Grases considera que la música llatinoamericana implica que qui l’interpreta vagi més enllà de llegir una partitura.

El professor universitari coneix bé el panorama internacional i parla de com, arreu del món, les corals experimenten i agafen referències d’altres cultures.

També hem aprofitat la seva visita per demanar-li pel seu avi, l’advocat vilafranquí Pere Grases, de qui conserva algunes màximes que encara l’acompanyen al seu dia a dia.

Cristian Grases manté una estreta vinculació amb la família vilafranquina i amb el Penedès que perdura al llarg dels anys, com en el cas dels seus germans que viuen a altres països.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: