Dimecres, 24 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Comitè d’empresa de Bosch a Castellet optimista davant la ronda de converses que s’han d’iniciar el setembre per mantenir la continuïtat de la planta

El comitè d’empresa de Robert Bosch espera que les negociacions que s’han de reprendre el setembre confirmin les bones sensacions que els han deixat les converses que han mantingut aquestes darreres setmanes amb l’empresa. Consideren que s’ha obert una finestra de diàleg que pot garantir la continuïtat de la planta de Castelllet i evitar tant la venda com la important reducció de llocs de treball que es preveia.

Carles Teruel president del Comitè d’Empresa i secretari de la secció sindical d’UGT a Bosch Castellet, acompanyat de Pere Giménez, membre del comitè i secretari de la secció sindical de CCOO ha explicat que la situació ha evolucionat força des del juny, i que en principi ho ha fet en una direcció que ha de permetre garantir la continuïtat de Bosch a Castellet.

Així, i gràcies al període de negociacions que s’ha de tornar a obrir el setembre, la qüestió de la venda hauria quedat aparcada; però sempre en funció del que s’acabi acordat i de les decisions que prengui la plantilla en les corresponents assemblees que s’haurien de fer a l’octubre.

Tant Teruel com Giménez remarquen, però, que de moment no hi ha res escrit i que per tant cal ser molt prudents també a l’hora d’avançar esdeveniments. En tot cas, Teurel apunta que des de l’empresa s’ha fet una proposta de reducció salarial important, i de retallada en condicions laborals; però que per contra s’evitaven un nombre important d’acomiadaments que es plantejaven fa alguns mesos.

De la proposta de deixar la plantilla el 2018 en 170 treballadors, ara es parlaria de què l’any 2019 a plantilla estès la voltant dels 300 treballadors.

Els representants del Comitè han comentat també que els detalls de la proposta s’han fet arribar a la plantilla, partint com diu Giménez de la premissa que es considera positiu per tal de poder continuar dins del grup Bosch, malgrat que representi també un gran esforç.

Per Carles Teruel és important també tenir present que sobre la taula hi ha la proposta de nous productes que podrien garantir la continuïtat de la planta de Castellet.

Des del Comitè remarquen que el fet que l’alta gerència de la multinacional alemany hagi donat el vistiplau a obrir aquest procés negociador per tal de trobar una solució que pugui ser bona per totes les parts i fer-ho el més aviat possible és positiu i representa un pas endavant respecte el posicionament que hi havia a principi d’estiu.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: