Dimecres, 24 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Avui ha mort, al 76 anys, el casteller Ramon Giménez i Ojeda, ‘Ramonet’, dels Castellers de Vilafranca

Aquest dimecres 2 de juliol ha mort Ramon Giménez i Ojeda, un dels veterans més il·lustres dels Castellers de Vilafranca, conegut popularment com a “Ramonet”. A finals de mes, hauria complert els 77 anys d’edat.

Nascut a Vilafranca el 30 de juliol de 1937, el Ramonet es va vincular a la colla des de ben al principi de la seva fundació i va participar ens els poms de dalt dels primers castells vilafranquins. A més, quan la participació de la canalla en altres colles era un fet habitual, el Ramonet va pujar a dosos del primer 3 de 8 descarregat al segle XX, aconseguit pels Nens del Vendrell el 1951. Als Castellers de Vilafranca va destacar com a quart i quint dels castells de 8.

Al 1978 va rebre la màxima distinció que un casteller de la colla pot rebre per part dels Verds, el reconeixement com a casteller de Soca-rel. Amb Francesc Moreno, ‘Melilla’, com a cap de colla, el Ramonet va ocupar el càrrec de cap de canalla. A més, sempre ha estat un referent i assessor per qualsevol cap de colla dels vilafranquins. Fins fa pocs mesos, encara se’l podia trobar per Cal Figarot i vestint la camisa verda.

L’enterrament serà aquest dijous, a les 4 de la tarda, a Santa Maria.

Penedès Televisió tornarà a emetre aquest dijous a 2/4 6 i a 2/4 de 9 del vespre l’espai converses castelleres que va protagonitzar el Ramonet.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: