Dijous, 18 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Xarxa Unitària pels Drets Socials organitza una trobada per analitzar el moment actual i preveure accions per els propers mesos

La Masia Mas Catarro dels Monjos acollirà dissabte aquesta jornada de treball que s’impulsa des de la Xarxa Unitària pels Drets Socials del Penedès, i que pretén ser una trobada per tal de reflexionar sobre el moment actual, però també mirar de marcar línies de treball per els propers mesos.

La Xarxa Unitària pels Drets Socials es va crear aquest gener després de l’èxit de participació de la Marxa pels Drets Socials que es va fer el passat 27 d’octubre i que va recórrer l’Alt i el Baix Penedès aglutinant reivindicacions de més de 60 col·lectius que treballen dia a dia pels drets socials al Penedès.

La Xarxa va néixer amb la voluntat de donar continuïtat a la confluència generada gràcies a la Marxa, d’estrènyer els llaços i els vincles creats en la preparació d’aquella i de ser una eina útil i potent per compartir informació i lluita en qualsevol dels àmbits en què treballen els col·lectius que en formem part.

Una de les primeres decisions que es va prendre com a Xarxa era la d’organitzar la 1a Trobada pels Drets Socials al Penedès, que vol ser una jornada reivindicativa, però també lúdica i festiva. Maria Ferrerons, de la Xarxa, comenta que al llarg del matí es faran tres debats simultanis.

En el marc de la trobada hi haurà també un debat obert per tal de començar a plantejar opcions de treball per els propers mesos, una fira d’entitats i un dinar que organitza la PAH. La tarda tindrà un aire més lúdic amb poesia, teatre i  música.

Des de la Xarxa Unitària ples Drets Socials consideren que la trobada ha de ser un espai per ajudar a cohesionar el territori  i per tal de facilitar el treball conjunt, sempre en funció del nivell de compromís que assoleixin els diferents col·lectius.

La valoració que es fa d’aquest mig any de funcionament de la Xarxa Unitària és positiu, i la jornada d’aquest dissabte a partir de les 10 del matí ha de servir per enfortir els lligams entre les diferents entitats que la conformen, al mateix temps que marcar-ne com dèiem les properes línies d’actuació.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: