Divendres, 2 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La vuitena edició del curs sobre la Unió Europea s’inicia parlant sobre els reptes de la nova Comissió Europea

La setmana passada es va fer la primera de les sessions d’aquest curs que per vuitè any s’organitza des del Servei de Relacions Internacionals de l’Ajuntament de Vilafranca, amb el suport de diverses entitats i organismes que tenen relació amb la Unió Europea a casa nostra.

La primera sessió va anar a càrrec del director de la Representació de la Comissió Europea a Barcelona, Ferran Tarradellas, que va centrar-se en parlar dels reptes que té la nova Comissió Europea.

Tarradellas va comentar que el 2014 és un  any en que han de passar moltes coses a la Unió Europea, amb una dècada que ha considerat que presenta múltiples desafiaments. Apuntava per exemple els alts nivells d’atur juvenil, que s’arrosseguen des de fa anys; la necessitat de potenciar el creixement econòmic; els problemes demogràfics i la immigració, els problemes dels comptes públics i els problemes polítics centrats per exemple en l’elecció del president de la Comissió Europea. Sobre aquest punt, va explicar que encara s’ha de constituir el Parlament; i comentava que encara hi ha moltes incògnites sobre qui pot acabar president la Comissió, ja que hi ha més d’un candidat.

Tarradellas comenta també què és cert que hi ha una certa desafecció amb Europa, i que s’ha notat un augment de partits euroescèptics que tenen representació al Parlament; però vol fer també una lectura positiva, ja que la participació ha estat major, i els temes tractats s’han centrat més en les necessitats europees.

Aquesta va ser la primera de les sessions. La següent és aquest dijous, 19 de juny, per parlar sobre quin és el nou camí a seguir a la Unió Europea, amb la periodista i presidenta de l’Associació de Periodistes Europeus de Catalunya, Teresa Carreras. La darrera sessió del cicle serà el 26 de juny, amb una anàlisi dels resultats de les darreres eleccions europees.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: