Dimarts, 6 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Gerard López ha guanyat el IV Premi Dolors Calvet

Creat el 2007 amb caràcter bianual, el concurs de composició per a piano Maria Dolors Calvet pretén estimular la creació musical contemporània i el repertori per a piano.

Amb l’obra "Suite nº 7 per a piano", el pianista i compositor barceloní de 45 anys Gerard López ha guanyat els 2.500 euros del IV Premi Dolors Calvet, que es lliurava dissabte a Vinseum, un dels organitzadors del concurs juntament amb la família de Maria Dolors Calvet i l’ajuntament de Vilafranca. Casualment, López, que al llarg de la seva carrera ha rebut diversos premis i beques, també havia estat premiat el Concurs de Joves Intèrprets de Piano de Vilafranca.

El jurat també ha decidit atorgar una menció d’honor per l’obra "20 peces breus per a piano" del barceloní Antoni Besses, compositor amb més de 170 obres escrites.

Enguany, les obres presentades havien de ser aptes per a alumnes situats entre 1r i 2n de Grau Mitjà de piano.

Aquesta quarta edició ha rebut més obres, però segons una de les integrants del jurat, la Montse Ríos, de qualitat lleugerament inferior a l’anterior edició. Això sí, el guanyador estava clar.

 

La néta de Maria Dolors Calvet, Amaya Álvarez, va lliurar el premi al guanyador i com a cloenda de l’acte va tenir lloc un concert a càrrec de Montse Ríos, i els seus deixebles Berenguer Montserrat i Àfrica Serveto.

 

El programa del concert incloïa dues estrenes del compositor vilafranquí i president del jurat, Josep Soler, de l’any 2013, i dues peces de Maria Dolors Calvet. Àfrica Serveto també va interpretar el Ball de Figuetaires, que sonava així . . .

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: