Dijous, 25 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Gelida acorda l’aprovació provisional del Pla Urbanístic amb la unanimitat de tots els grups municipals

El govern de Gelida (PSC-ICV) ha enviat a la Comissió Territorial d’Urbanisme de la Generalitat el Pla d’Ordenació Urbanística Municipal de Gelida (POUM). El Pla s’ha aprovat de manera provisional per unanimitat de tots els grups municipals en la sessió ordinària d’aquest mes de juny.

Gelida compta actualment amb un Pla General de l’any 1985 i el que s’ha aprovat provisionalment ara és conseqüència del document d’aprovació inicial del 2007. Aquest es va aprovar inicialment l’abril del mateix any només amb el suport dels grups d’ERC i CiU, en aquell moment al govern, i el vot contrari del PSC a l’oposició. Un mes després, el PSC va guanyar les eleccions municipals amb majoria absoluta i en tornar al govern va preferir revisar-lo per aconseguir el màxim consens.

L’alcalde de Gelida, Lluís Valls, destaca que a diferència de fa 7 anys, ara l’aprovació provisional ha tingut el suport de tots els grups municipals. També ha dit que els canvis no són substancials respecte al document del 2007.

En aquests anys el document d’aprovació inicial del POUM s’ha hagut d’adaptar a la nova legislació actual i ha tingut en compte el Pla Director de l’Alt Penedès i el Pla Territorial Metropolità. Paral·lelament, s’han incorporat les determinacions dels informes d’Urbanisme, de Medi Ambient i d’altres administracions, així com el contingut de totes les al·legacions que han estat acceptades.

En aquest sentit, s’han resolt les 192 al·legacions presentades, de les quals s’han estimat totalment 84, parcialment 45, s’han fet 19 aclariments, 1 ha estat un error de numeració, i només s’han desestimat 43.

El nou document no estableix grans zones de creixements, de fet amb els canvis introduïts s’ha baixat el nombre d’habitatges que es preveien en l’aprovació inicial. A tall d’exemple, a la zona de la piscina s’havia previst un canvi de sòl amb la construcció d’habitatges, però ara seguirà com a zona d’equipaments. Aquesta proposta va ser objecte de moltes al·legacions. Tampoc hi hauran més zones industrials de les previstes en el document d’aprovació inicial.

La Comissió d’Urbanisme té ara 3 mesos per resoldre i donar el vistiplau al POUM aprovat provisionalment per unanimitat del PSC, CiU, ERC, ICV, AVI i PP.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: