Dimarts, 23 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El préssec del Penedès afronta una bona campanya que s’allargarà fins a finals de setembre

Una primavera més aviat càlida ha propiciat que la campanya de collita del préssec a la zona del Penedès s’avancés una setmana. A finals de maig, els pagesos que es dediquen a aquesta fruita ja van començar a collir i s’espera que la campanya acabi a finals de setembre.

Des de l’Associació de Defensa Vegetal Fruita Dolça de l’Alt Penedès qualifiquen la campanya de molt bona per la qualitat i la dolçor de les diferents varietats de préssecs i “paraguayos” que es conreen a la zona.

El préssec penedesenc té el seu mercat majoritari a Mercabarna però cada cop és més present arreu del territori a botigues i mercats. El mercat del préssec d’Ordal, que aquest any va ser inaugurat el passat 8 de juny, també representa un bon aparador per al producte. Segons Josep Torrents, el préssec del Penedès sempre ha estat força valorat i cada cop és més conegut. El problema és entrar en competència amb produccions molt més grans, com les que vénen de Múrcia.

La clau del valor que tenen aquests préssecs és que estan collits al punt òptim de maduració. Els pagesos passen entre 3 i 4 vegades per arbre per a anar collint els préssecs just quan toca, seguint les directrius del tècnic de l’ADV, que valora els sucres i la penetromia de la fruita.

Aquest any s’espera que la collita de préssecs a tot Catalunya augmenti en entre un 5 i un 10% i això ha fet que el preu mitjà per quilo hagi baixat respecte l’any passat. Si l’any passat es pagava al pagès entre un euro i un euro vint, ara el preu ronda els 60/70 cèntims.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: