Dijous, 25 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Xavier Ybargüengoitia descarta iniciatives individuals en enoturisme i anima tots els agents del Penedès a treballar plegats

Aquest va ser un dels missatges del seu pregó de Fires de Maig 2014, en el qual va fer un diagnòstic de la situació del mercat laboral i empresarial actual.

L’economista, professor de la URV i expresident de la Divisió de vins del grup francès Moet-Hennessy, Xavier Ybargüengoitia, va lamentar que ens fa una certa vergonya “vendre els nostres productes o atractius turístics, que tenim un cert pudor” i va animar-nos a ser capaços de vendre els encants turístics del nostre país.

Segons aquest economista, establert a Pacs des de la seva jubilació, hi ha moltes regions franceses que estarien encantades si tinguessin el potencial turístic del Penedès per desenvolupar el que els americans anomenen “short breaks”. En canvi, lamenta que no ho sabem vendre prou bé i de manera global.

Ybargüengoitia va animar a treballar plegats en matèria enoturística per tenir èxit, posant l’exemple de Napa Valley.

 

Aquest economista jubilat, que en els darrers 12 anys va dirigir la Divisió de vins del grup francès Moet-Hennessy, afirma que “hem de vendre el que fem, sense arrogància, però amb convicció”.

Ybargüengoitia va voler acabar el pregó amb optimisme, tot afirmant que ens en sortirem de la crisi, però no serà gràcies als governs o a les entitats internacionals, sinó a les empreses i a les persones emprenedores.

Això sí, ajudades per un marc legal, fiscal, laboral i financer favorable. L’economista també va felicitar la comissió organitzadora de les Fires de Maig per tirar-les endavant i no deixar-se endur pel pessimisme, perquè està convençut que “els temps millors ens els hem de fer nosaltres i no esperar a que arribin”.

 

El futur es guanya amb determinació, talent i esforç, va concloure. “No hi ha res més fort al planeta que la voluntat de l’individu” i la determinació per aconseguir un objectiu.

L’alcalde va emplaçar Xavier Ybargüengoitia "a treballar amb nosaltres conjuntament” i va assegurar que el Penedès ja ha agafat "el camí del treball en conjunt”.

 

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: