Dijous, 25 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vilafranca suprimirà la meitat de bateries de contenidors amb el nou sistema de recollida de residus

En el proper mes començarà el canvi dels contenidors de la brossa a Vilafranca, que s’estendrà durant un mes i mig. Els nous contenidors són dipòsits més grans i de metall, que van directament a terra, sense rodes, i tenen una imatge unificada.

Amb el nou sistema de recollida de residus, Vilafranca passarà de tenir 1.800 contenidors a 1.000 i el nombre de bateries es reduirà pràcticament a la meitat, de 475 a 250. Tot i aquesta reducció, la capacitat serà superior a l’actual perquè els dipòsits són més grans. Els punts de recollida tindran en la seva majoria totes les fraccions, excepte en aquells casos on no hi hagi suficient espai. Els contenidors estan decorats amb il·lustracions de la Nenén Giménez que representen una famílies i les diferents fraccions: orgànica, envasos, paper i cartró, vidre i rebuig.

El canvi de sistema implica una redistribució dels contenidors que l’ajuntament anirà comunicant, tant a les associacions de veïns com amb una campanya de comunicació.

La voluntat de l’ajuntament de Vilafranca és aconseguir un increment de la recollida selectiva fins al 50%, facilitant als ciutadans que puguin repartir els residus en el mateix moment i espai. Ara, Vilafranca no arriba al 30%.

Per la seva part, el regidor de Serveis Urbans Josep Maria Martí ha destacat que la ciutadania ha de deixar d’entendre el residu com a tal i considerar-lo un recurs per a aprofitar.

El nou sistema de recollida de residus de Vilafranca implica la renovació dels vehicles que fan la recollida, els quals disposen d’una grua que aixeca els contenidors i els buida en diferents dipòsits a l’interior del camió. Hi haurà cinc vehicles de diferents tipus en total. A més, en el futur, es podran implementar sistemes intel·ligents que permetin detectar al camió si un contenidor està ple o no.

El sistema es començarà a estendre per tot Vilafranca començant pel barri del Molí d’en Rovira a excepció del centre, on continua la recollida porta a porta però amb un camió més petit per no fer malbé el paviment.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: