Dissabte, 20 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Una setantena de membres dels Pallagos de Conflent ha visitat Vilafranca, les seves colles i els Falcons

Després que alguns membres de la colla de la Catalunya Nord vinguessin per sant Fèlix 2013, més d’una setantena, acompanyats per familiars, han viscut un intens cap de setmana a Vilafranca que els ha permès amarar-se de l’esperit casteller.

Creats fa un any i mig com a secció del Casal del Conflent, els  Pallagos de Conflent compten amb 120 socis.

La colla castellera ha nascut de zero però ja assagen dos dies a la setmana i aixequen el 3 i el 4 de 6 i el pilar de 4.

El president del Casal, Jordi Taurinyà, està satisfet perquè els Pallagos també estan dinamitzant l’ús del català a la comarca.

 

Des de divendres i fins ahir, la delegació d’Els Pallagos de Conflent ha compartit activitats amb les 3 colles castelleres de Vilafranca i ha assistit a l’actuació dels Falcons de Vilafranca.

La promotora de la visita ha estat la periodista de Sant Pau d’Ordal Rosa Vendrell, una enamorada del Conflent, que està satisfeta perquè ha estat una visita rodona.

 

Els Castellers de Vilafranca i el regidor de Cultura, Raimon Gusi, els van donar la benvinguda a Vilafranca, divendres, i després van visitar Cal Figarot, on van aprofitar per fer-se una de les nombroses fotos de grup d’aquesta visita.

Gusi destacava que la visita dels Pallagos afegia emoció a aquest inici de temporada.

Dissabte els Xicots van acompanyar els Pallagos de Conflent  a fer un tomb per la vila i el mercat i al migdia van visitar el Casal de la Festa Major, on Raimon Mascaró i Txell Tort els van rebre en nom dels Administradors de la FM 2014.

Els Pallagos tampoc s’han perdut l’actuació dels Falcons de Vilafranca en motiu del 16è aniversari del seu monument, han compartit assaigs amb els Xicots i la Jove i han visitat Vinseum.

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: