Dissabte, 13 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Un ambient festiu ha acompanyat l’enganxada dels primers cartells en el tret de sortida de la campanya de les eleccions europees

Aquesta passada mitjanit ha començat oficialment la campanya electoral que ha de conduir a les eleccions al Parlament Europeu del proper diumenge 25 de maig.

Les diferents formacions polítiques que es presenten a les eleccions i que tenen seu comarcal a Vilafranca han procedit a la tradicional enganxada del primer cartell.

CiU compta en la seva llista amb la presència del jove vilafranquí, Sergi Ocaña, que estava acompanyat d’un nombrós grup de militants i simpatitzants i també per càrrecs del partit, com l’alcalde de Vilafranca o el president del Consell Comarcal. Ocaña apunta que tot i el rerefons del procés català darrera la campanya de CiU també hi ha les propostes per millorar la Unió Europea.

El candidat de CiU és Ramon Tremosa i l’eslògan del cartell “Guanyem-nos Europa”.

Per la seva banda el PSC de l’Alt Penedès va iniciar la campanya amb un discurs del primer secretari local a Vilafranca, Francisco Romero, i la posterior enganxada del cartell. Romero assenyala que la única sortida a les polítiques d’austeritat imposades per Àngela Merkel, i acompanyades per Rajoy és una victòria dels socialdemòcrates.

El cartell del PSC no porta la imatge del candidat, Javi López, i s’acompanya de la frase “Canviem Europa, aturem Rajoy”.

 

Per la seva banda ERC va iniciar la nit de campanya amb penjada de cartells, més que no pas enganxada.

El ribetà, Josep Graells, forma part de la llista per la zona del Penedès i estava acompanyat entre d’altres del sadurninenc Josep Mª Ribas o de la gelidenca, Lluïsa Llop, però també per l’alcalde de Sant Quintí, Ramon Creixell, ex socialista i en l’actualitat membre de Nova Esquerra Catalana.

Esquerra demana la màxima participació dels catalans en aquestes eleccions.

El candidat dels republicans és el filòsof Josep Maria Terricabres i l’eslògan del cartell “Comencem un nou país”.

En canvi el PP centra la seva campanya en la millora econòmica del país. En un fons blau el cartell presenta la imatge del candidat Àrias Cañete.

La presidenta comarcal, Dolors Morera, destaca que l’objectiu és treballar per la recuperació econòmica.

El candidat del PP català és Santiago Fisas i l’eslògan de campanya és “El que està en joc és el futur”.

Finalment l’altra formació política que també ha iniciat campanya a Vilafranca ha estat ICV, amb el regidor vilafranquí, Toni Peñafiel, acompanyat també de militants i simpatitzants.

Pels ecosocialistes aquestes eleccions són com un plebiscit per recuperar els drets socials.

El candidat d’ICV és Ernest Urtasun i l’eslògan de la campanya “Els nostres drets, la nostra dignitat”.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: