Dissabte, 13 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Reconeixement als equips de Pediatria de l’Alt Penedès i del Garraf per un estudi sobre benefici dieta mediterrània en sobre pes infantil

L’Equip d’Atenció Primària Territorial de Pediatria de l’Alt Penedès i del Garraf ha rebut recentment dos premis relacionats amb la tasca al voltant de l’alimentació infantil.

Els premis han estat a la millor comunicació en el IV Curs d’Actualització en Cures d’Infermeria Pediàtrica, organitzat per l’Associació Catalana d’Infermeria Pediàtrica a Montbrió del Camp a primers de maig, per la comunicació “INFADIMED Infància i Dieta Mediterrània” i també a primers de maig, en la XX Reunió anual de la Societat Catalana de Pediatria organitzada a la Seu d’Urgell, on es va presentar la comunicació “Infància i Dieta Mediterrània: com actua el comportament alimentari en la prevalença del sobrepès infantil” obtenint, en aquest cas, el premi a la comunicació més original.

INFADIMED (Infància i Dieta Mediterrània) és un estudi sobre l’impacte del comportament alimentari en la prevalença del sobrepès i l’obesitat infantil, que fa èmfasi en la promoció de la Dieta Mediterrània com exemple de dieta equilibrada. INFADIMED va començar al curs 2011-2012, amb alumnes d’entre 3 i 7 anys i els seus cuidadors, a dues escoles de Vilafranca: Estalella Graells i Sant Josep. Al curs 2012-2013 es van sumar a l’estudi els alumnes de 3 a 5 anys de l’escola Sant Ramon i Mas i Perera, també de Vilafranca. Actualment 650 alumnes reben educació sobre nutrició un cop al mes. D’aquests, 324 són el grup d’intervenció que formen part de l’estudi per comprovar l’impacte de l’educació en nutrició en l’índex de sobrepès i obesitat infantil. Els cuidadors reben formació en nutrició un cop cada dos mesos.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: