Dimarts, 16 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’alcaldessa de Sant Sadurní retreu a ERC que trenqui un pacte que era bo pel municipi, només per motius d’estratègia política

Desprès de dos dies de reflexió aquest matí Susanna Mèrida i la resta del grup municipal del PSC a Sant Sadurní han fet la valoració del trencament del pacte de govern de forma unilateral i precipitada per part d’ERC.

 

Valoren molt positivament l’entesa i gestió realitzada conjuntament pels dos grups municipals, i que s’evidencia en el desenvolupament del 75% del programa comú establert a l’inici de mandat i recorden que la mateixa ERC també ha fet aquesta valoració positiva.

Així, doncs, Susanna Mérida, lamenta que la ruptura s’hagi fet només per una estratègia de partit.

Sobre el motiu argumentat pel grup municipal d’ERC per sortir del govern, el de garantir el dret a decidir dels sadurninencs, critiquen que aquesta inquietud no ha estat mai traslladada de manera formal al grup municipal socialista.

Mérida assegura que el grup municipal socialista de Sant Sadurní defensa el dret a decidir dels catalans i catalanes sobre la seva organització política.

El PSC gestionarà a partir d’ara amb minoria les regidories a les quals voluntàriament ha renunciat ERC, a l’espera de si es formalitza o no una moció de censura per part d’ERC i CIU per formar un nou govern a la vila.

L’alcaldessa no ha volgut ser crítica amb l’opció d’esquerra de no respectar un pacte signat per a quatre anys, i s’ha limitat a dir que els socialistes de Sant Sadurní són gent de paraula i els altres són el que volen ser. També ha avançat que des d’Esquerra li han dit que mantenen contactes amb CiU. Una formació que és la que disposa de més regidors a l’ajuntament sadurninenc i que encara no s’ha pronunciat respecte d’aquesta ruptura del pacte.

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: