Dimecres, 24 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Ajuntament de Vilafranca començarà a urbanitzar la cobertura de les vies el darrer trimestre d’aquest any

Els responsables municipals han presentat el projecte executiu d’urbanització de la llosa de la via, basat en els criteris del procés de participació ciutadana de l’any 2006.

L’Ajuntament ha decidit tirar el projecte endavant, amb alguna modificació que respon a la divisió del projecte en fases autònomes de desenvolupament de l’obra. Segons ha explicat l’alcalde Pere Regull, el projecte s’afronta ara “per un motiu econòmic”, concretament una subvenció de la Diputació de Barcelona que ronda el milió d’euros. El regidor d’urbanisme Josep M. Martí, ha explicat que l’obra començarà amb una primera fase corresponent al passeig Rafael Soler. Tot i així, l’esquema que se seguirà en tota la cobertura és comú i inclou: aparcament, zona de jardí i zona d’esbarjo.

Martí ha explicat que les obres podrien començar durant el darrer trimestre de l’any i acabar en un termini de 6 mesos i que la prioritat més clara és connectar els barris del Poble Nou i La Girada.

El regidor també ha insistit en què no només s’urbanitza la llosa, sinó que els treballs començaran arran de les cases, amb ampliacions de voreres, doble carril de circulació, carril bici i una zona arbrada. Respecte el desnivell de la llosa, se salvarà amb un mur vegetal d’espècies autòctones, i sobre la cobertura hi haurà un itinerari sinuós amb sauló.

Caldrà pensar més endavant en l’entorn immediat de l’estació de trens, on es planteja construir un edifici amb graderia. També queda pendent la zona de cobertura més propera a l’espai descobert fins al Pont de Moja, que dependrà de com evolucioni el contenciós entre l’Ajuntament de Vilafranca i l’ADIF que, segons ha explicat l’alcalde evoluciona favorable “als interessos de Vilafranca”.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: