Dissabte, 13 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La XATIC es renova per acostar el llegat industrial de Catalunya al públic familiar

La XATIC és l’associació que agrupa l’oferta de turisme industrial més àmplia de Catalunya: Museus, Centres d’Interpretació, Antigues Fàbriques o Mines d’arreu del territori català. Ara, vuit anys després de la seva creació, estrena nova imatge i nova oferta turística i cultural.

Aquesta renovació te com a objectius acostar-se al públic familiar i duplicar el número de visitants als museus i centres que en formen part.

Sant Sadurní és un dels més de 25 municipis associats de gran diversitat que tenen en comú un important i variat llegat industrial que permet conèixer a fons la revolució industrial del nostre país. Forma part de la XATIC des de la seva creació l’any 2006 amb el Centre d’Interpretació del Cava.

Amb la renovació de la imatge de la xarxa, i coincidint amb l’Any del Turisme Familiar 2014, es pretén acostar al públic més familiar aquesta manera d’explorar una Catalunya diferent, que els permetrà recórrer les galeries d’una mina de carbó o d’una muntanya de sal, contemplar el modernisme d’una antiga colònia tèxtil, viure en primera persona el procés d’elaboració del cava o visitar un antic molí on es fabricava paper.

Una altra de les novetats és la nova web de la xarxa, més intuïtiva i visual per poder accedir fàcilment a tota la informació dels equipaments i activitats programades. A més, aquest any també es continuarà impulsant el Programa Industria Viva, que té com a objectiu apropar les empreses catalanes al públic, fent possible visitar les seves instal·lacions i conèixer en directe els processos de fabricació dels seus productes.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: