Dimarts, 30 de maig de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La presència d’una peça de Mallorca i l’actuació del Tony Manero fan de la setena edició del Diabòlic una de les més exitoses

Aquest dimecres a la nit es celebrava el 7è Diabòlic, la mostra organitzada pel Ball de Diables de Vilafranca que té per objectiu donar a conèixer diferents Balls de Diables i Bèsties de foc del nostre territori.

El temps va acompanyar i el fet que una de les colles de diables vingués de Mallorca, acompanyada per un drac, Na Marranxa d’Alaró, va fer que fos molta la gent que sortís al carrer per seguir la cercavila de foc.

El Diabòlic, junt amb el correfoc i la Festa Major, és una de les activitats que comporta més feina a la colla de diables de Vilafranca.

Una de les condicions del Diabòlic és que cada any passa per un barri diferent de la vila. Aquest any el barri escollit era el Molí d’en Rovira i es  comptava amb la participació dels dimonis i Na Marranxa d’Alaró.

 

Un dels membres de la colla, Joan Fusté, ens explica el perquè del nom del drac que acompanyen.

Fusté es mostrava molt content de ser a Vilafranca, sobre tot també perquè s’ha acordat un intercanvi amb el Drac de Vilafranca.

El Drac viatjarà a Mallorca el 9 d’agost per participar a les festes de Sant Roc d’Alaró.

 

D’altra banda els diables vilafranquins, que estan molt satisfets del resultat d’aquesta setena edició, ja estan pensant en el Diabòlic de l’any vinent que volen que sigui especial perquè coincidirà amb la capitalitat de la cultura catalana de Vilafranca i amb el 200 aniversari de la colla.

La cercavila de foc del Diabòlic d’aquest any també contava amb la participació, com a colles convidades dels Diables de Sitges "Colla Vella" i el Ball de Diables de Ribes, a més del Ball de Diables de Vilafranca.

L’acte, constava d’un cercavila de foc que discorria pels carrers de la vila, començant a la Plaça de la Vila i finalitzant al barri del Molí d’en Rovira, i d’un concert amb Fundación Tony Manero al Carrer Magarola.

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: