Dijous, 25 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Innovi ha organitzat una jornada professional per destacar la importància de la implantació de la ramaderia ecològica

El clúster vitivinícola català Innovi ha ofert el matí de dijous a l’Auditori de Vilafranca una jornada professional centrada en parlar de què pot aportar i com es pot implantar la ramaderia ecològica al cultiu de la vinya.

El president d’Innovi, Jaume Gramona, valorava positivament la jornada, tot i que ha tingut menys assistència que l’any passat. Explicava que s’ha volgut parlar de la incorporació de la ramaderia ecològica a l’agricultura ecològica. Un camp, aquest de l’agricultura ecològica, en que el Penedès és tot un referent per hectàrees conreades i per la qualitat dels productes que s’hi fan. Però també per l’aposta per continuar treballant i investigant per millorar en aquest camp.

Un exemple en aquest sentit seria la ramaderia ecològica, que es va incorporant als conreus penedesencs. Per Gramona és una realitat que poc a poc es va assolint, però que cal continuar treballant-hi.

Des de Innovi es destacava també la vocació més científica de la proposta, i la positiva interacció que es genera entre el sòl, la planta i els animals.

Gramona destacava també la presentació de l’escola de poda, de la qual es va començar a parlar fa dos anys, i que aquest proper octubre ja començarà a funcionar.

Per el president d’Innovi, la biodinàmica és una evolució lògica per poder arribar a una agricultura que ha de tenir més respecte per la terra, i que ajudi a mantenir l’equilibri amb el paisatge i el territori.

La jornada l’ha obert l’alcalde Pere Regull, tot recordant que és important que el sector privat s’uneixi i tiri del carro. Les administracions va dir l’alcalde, han d’estar al darrere per donar suport, però al marge.

Regull lloava l’encert d’unes jornades com les que organitza Innovi perquè en un món global, el Penedès ha de buscar la seva singularitat i destacar per la innovació. Cal apostar per la formació, i com més preparat s’estigui més es podem optimitzar els recursos.

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: