Dimecres, 7 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Francesc Gambús crida a participar en les properes europees, per confirmar la tendència europeista del catalanisme polític

El número 2 de la llista de CiU a les properes eleccions europees ha estats aquesta tarda a Vilafranca, en un dinar debat amb militants i simpatitzants de la coalició nacionalista.

Francesc Gambús, ha aprofitat per fer una crida a la participació el proper 25 de maig, en una cita que és important per la ciutadania i per el país. El candidat ha posat com a exemple de la utilitat d’Europa, l’ajut de 500.000€ que ha rebut a través del programa Life l’Alt Penedès per a la utilització de les restes de la poda de vinya com a combustible per a calderes de biomassa.

Gambús ha explicat que tot i que els dos grans partits de l’estat espanyol sembla que plantegin aquestes eleccions en clau interna, és important parlar i explicar que és la Unió Europea i què representa. En aquest sentit, Gambús ha volgut marcar distàncies, tot remarcant que des de Catalunya sí és parla d’Europa en aquesta campanya, perquè sempre ha estat en el punt de mira del catalanisme polític.

Des de CiU consideren també que cal trencar amb la imatge negativa de la Unió Europea que te la ciutadania, lligada a les retallades, i amb una certa opacitat en les seves accions. Gambús ha recordat que les d’aquest 25 de maig seran les primeres eleccions en què el Parlament que en surti escollirà el president de la Comissió Europea.

La trobada s’ha fet en un restaurant de Vilafranca, i volia ser una trobada informal amb simpatitzants i militants de Convergència i d’Unió Democràtica, per tal després de poder compartit amb el candidat Francesc Gambús els neguits i dubtes en relació als comicis europeus.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: