Diumenge, 14 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els treballadors de Robert Bosch a Castellet convoquen noves aturades i anuncien que demanaran que es retiri l’agermanament amb Bühl

El passat 6 de maig representants de la direcció estatal de Robert Bosch es van reunir a Madrid amb representants del comitè d’empresa de la planta de Castellet i els coordinadors estatals de la UGT i CCOO.

De la trobada, els membres del Comitè n’han sortit totalment decebuts davant l’actitud de la direcció i les noticies rebudes. Com ja us van avançar ahir, la proposta de la direcció va en el sentit de demanar més sacrificis a la plantilla amb una reducció de costos del 26% a nivell global i una reducció de personal de forma gradual fins al 2018, en què la plantilla quedarà en uns 160-180 treballadors, dels prop de 400 actuals. I tot això després d’anunciar al març una possible venda per fer viable la fàbrica. El president del Comitè d’empresa, i secretari general de la secció UGT a Castellet, Carlos Teruel, considera que la situació és ja insostenible.

Davant d’aquesta notícia sense cap expectativa de futur, el comitè es planteja si no es tracta d’una estratègia per incrementar el nombre de baixes incentivades o, en el pitjor dels casos, finalitzar amb el tancament total de la planta en uns anys, quan l’esgotament total del producte que avui fabrica Castellet deixi de ser subministrat als seus clients.

Pere Giménez, secretari general de CC.OO a la planta de Robert Bosch, explica que el comitè d’empresa, que en tot moment ha mostrat el seu rebuig a les intencions de la direcció, continua reivindicant que la solució passa perquè la multinacional sigui justa amb la plantilla de Bosch-Castellet i porti volum de feina per poder garantir el manteniment dels llocs de treball els màxims anys possibles.

En el marc de les actuacions previstes per aquests propers dies, Carlos Teruel ha avançat també que recolliran signatures per demanar que es trenqui l’agermanament de Vilafranca amb la ciutat alemanya de Bühl, on Robert Bosch té la seva matriu.

Dimecres i dijous s’han celebrat assemblees informatives a la fàbrica on s’ha decidit convocar el proper 15 de maig aturades parcials de dues hores en cada torn. Durant les següents dues setmanes també es faran aturades d’una hora en cada torn tres dies a la setmana. Dels 303 treballadors que van participar a les assemblees, 270 van votar a favor, 16 en contra i 17 es van abstenir.

La direcció estatal de Robert Bosch ha tornat a convocar els sindicats a Madrid el dia 23 de maig.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: