Dimarts, 23 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Joan Herrera, reclama al govern de la Generalitat, que exerceixi d’interlocutor en el cas de l’empresa Robert Bosch, defensant la indústria a Catalunya

Membres del comitè d’empresa s’ha reunit aquest migdia amb el primer secretari d’ICV, Joan Herrera, davant de la porta d’entrada de la fàbrica de Robert Bosch a Castellet i la Gornal, per explicar-li la preocupació que tenen pel futur de la planta.

Tan Pedro Giménez, de CCOO com Manel Suero, d’UGT, li han comentat a Herrera la incertesa en la que es troben. L’empresa els ha traslladat tres propostes diferents en tres mesos que van des de la reducció de 110 baixes incentivades, a la venda de la planta, passant per una reducció del 63% de la plantilla i del 25% dels salaris.

Joan Herrera, ha comentat que un país sense indústria no té futur i que cal que el govern de la Generalitat tingui una política més activa.

El líder d’ICV també ha assenyalat la voluntat de fer visible el conflicte més enllà de Catalunya. Ha recordat que la setmana vinent està prevista la vista del president del land de Baden-Wurtemberg, on hi ha la seu de Robert Bosch.

Herrera apunta que no té sentit, i no és sostenible mediambientalment que, havent-hi a Catalunya una indústria potent de l’automòbil, es plantegi la deslocalització d’una empresa de components.

Per part dels sindicats mantenen aquesta setmana aturades d’una hora i tenen prevista una reunió aquest proper divendres amb la direcció de l’empresa a Madrid. També volen traslladar els treballadors de la fàbrica de Castellet en manifestació a la capital espanyola el 2 de juny, tot i que aquesta mesura està pendent d’aprovació en assemblea.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: