Divendres, 2 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Divendres s’inaugura a la Sala dels Trinitaris l’exposició de fotografies de Lluís Montané “ReCreacions, pintant amb píxels”

Nascut l’any 1950 a Olèrdola, el fotògraf Lluís Montané fa una proposta expositiva que enllaça les tècniques pictòriques amb les tècniques fotogràfiques. Tots els temes exposats remeten a quadres clàssics del Renaixement com Caravaggio, Leonardo da Vinci o Rafael.

El fotògraf tria un model i crea una escenografia i una llum idèntica a la del quadre escollit.

El títol de la mostra indica ben clarament que la tècnica emprada és digital, però aconseguir els resultats ha calgut investigar sobre l’origen i la plasmació de l’obra original en la qual s’ha basat, la pretensió de l’autor original i el context en què s’ha creat l’obra.

De formació autodidacte encara que format en cursos i tallers de fotografia molt puntuals, Lluís Montané va iniciar-se en el món de la fotografia tot just complerts els 15 anys, com a complement al seu esport d’escalada i muntanya.

L’exposició, que es podrà veure a la Sala dels Trinitaris fins al 25 de maig, es completarà amb una conferència que el mateix Lluís Montané oferirà el dijous 15 de maig, a les 7 de la tarda, i que sota el títol “El retrat” donarà les claus de la seva tècnica.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: