Divendres, 19 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Arnabat analitza la relació Catalunya-Espanya, concloent que veu complicat un canvi

El cicle de conferències Un país de tots, impulsat per l’ANC de Vilafranca, continuava ahir amb el Doctor en Història i president de l’IEP, Ramon Arnabat, analitzant "Les relacions entre Catalunya i Espanya: 1714 – 2014".

Unes relacions que, segons Arnabat, a nivell governamental han estat força complexes.

Després de repassar els principals esdeveniments i el comportament dels diversos grups socials catalans, es constata una llarga trajectòria del catalanisme cultural que arrenca just després del 1714 i culmina amb la formulació del catalanisme polític.

En el decurs de la conferència, el professor de la Rovira i Virgili va llegir textos del segle XIX que semblaven extrets d’algun diari madrileny de l’actualitat.

Arnabat també ha fet notar com al llarg de 300 anys ha circulat un corrent poderós i profund de consciència col·lectiva, que ens ha permès preservar la identitat i la llengua contra tots els intents de negar-les.

Tot i que des del 1714 fins ara, les relacions no sempre han estat tan complexes i distants, el president de l’IEP veu complicat un canvi d’actitud.

El cicle de conferències de l’ANC vilafranquina continuarà el proper 11 de juny amb la presència d’ un destacat membre del Consell Assessor per a la Transició Nacional.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: