Dimarts, 6 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

616 persones voten al Multireferèndum a Vilafranca, que va resistir fins a primera hora de la tarda

Les dues meses del Multireferèndum previstes a Vilafranca, a la plaça Sant Joan i a la rambla, van instal.lar-se amb normalitat a les 9 del matí i van ser desallotjades pels Mossos a dos quarts de 6 de la tarda.

Tot i la prohibició de la Junta Electoral Central, el grup promotor del Multireferèndum al Penedès, com arreu del país, va sortir ahir al carrer per consultar els ciutadans sobre qüestions d’interès públic bloquejades a les institucions. Si bé al matí, les forces de seguretat només els van demanar el nom dels responsables, per la tarda van tornar i els van obligar a retirar les taules.

A les 2 meses de Vilafranca van votar 616 persones en total, imposant-se el sí a les 4 preguntes.

La jornada d’aquest 25 de maig buscava el vot presencial, a peu de carrer, però durant les setmanes prèvies ja havia estat possible votar per correu electrònic i anticipadament, així com generar debat.

A peu d’urnes, Marta Raventós, membre del grup promotor del Multireferèndum al Penedès, feia un balanç positiu de tot el procés.

 

Els promotors consideren que la jornada d’aquest 25 de maig ha significat un pas endavant en el dret a decidir permanent que molts ciutadans desitgen.

Al Penedès, es podien respondre quatre preguntes d’àmbit general que Marta Raventós ens explicava. A les comarques afectades també votaven sobre el projecte BCN World, la gestió del servei de l’aigua a la ciutat de Lleida i la línia de Molt Alta Tensió.

Els col·lectius promotors del Multireferèndum estan convençuts que el recurs presentat al Suprem els donarà la raó i ja anuncien que activaran de nou el vot electrònic, al web https://vota.multireferendum.cat.

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: