Dissabte, 13 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vilafranca organitza un festival solidari per lluitar contra l’atròfia muscular espinal amb grups de primer ordre del punk-metal estatal

La voluntat és recollir fons per a la Fundació Atròfia Muscular Espinal, FundAME, per tal de col·laborar en projectes d’investigació sobre aquesta malaltia.

Amb l’impuls de la Fundació Atròfia Muscular Espinal, FundAME constituïda a Vilafranca el 2005, i la col·laboració en l’organització de l’associació Col·mu i la regidoria de joventut de l’Ajuntament de Vilafranca; el proper 7 de juny tindrà lloc a la capital de l’Alt Penedès el Tupa Tupa fest, un festival solidari que neix amb la voluntat de recollir diner per ajudar a la investigació al voltant de l’atròfia muscular espinal.

El festival de fet neix de la voluntat de la Carla Martí, afectada per atròfia muscular espinal i membre de FundAME de fer alguna cosa per impulsar la investigació sobre aquesta malaltia minoritària que en aquests moments afecta a unes 1.500 famílies a l’estat espanyol. Martí recorda que en aquests moments hi ha diferents projectes d’investigació que estan aportant resultats importants, i que no es pot permetre que s’aturin per manca de finançament. Alguns obren la possibilitat a aturar l’evolució de la malaltia; i no es pot renunciar a buscar-ne la cura definitiva.

El projecte que han preparat és de molta volada, i pretén arribar a tot Catalunya. La proposta són 9 hores de concert el dissabte 7 de juny, amb 9 grups entre els quals hi ha alguns dels referents actuals del punk-metal estatal.

Les entrades ja son a la venda, i es poden adquirir a través del web tupatupafest.com al preu de 12€. També hi ha l’opció d’una fila 0 per aquelles persones que vulguin col·laborar però que o bé no puguin assistir al concert o no els agradi l’estil de música.

Des de l’Ajuntament, la regidora de joventut Anna Doblas posava en valor el ric teixit associatiu de Vilafranca, que permet que es puguin organitzar activitats com aquesta sumant els esforços d’una entitat que vol promoure i donar a conèixer els grups musicals vilafranquins, i una altra que treballa per donar suport a les persones afectades per l’atròfia muscular espinal.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: