Dimecres, 24 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vilafranca acollirà el programa Gent 3.0 per fomentar la participació de les persones grans, impulsat per l’obra social “La Caixa”

L’Ajuntament de Vilafranca ha signat avui dimarts un conveni amb l’Obra Social "la Caixa" per impulsar i promoure els diferents projectes d’envelliment actiu i saludable que s’inclouen el programa Gent 3.0 per a persones grans.

L’alcalde Pere Regull i la delegada general de ‘La Caixa’ a la demarcació de Barcelona, Xus Català, han signat el conveni que inclou organitzar durant els propers dos anys, la programació del projecte en els dos casals de gent gran de Vilafranca: el Casal de Gent Gran de l’Espirall i el Casal de Gent Gran Tívoli, que l’Ajuntament gestiona des d’aquest any 2014.

L’objectiu del programa Gent 3.0 és fomentar la participació activa de les persones grans i fer-les presents en la nostra societat, adaptant-se a la vegada a les seves necessitats actuals. Es cerca fomentar uns hàbits més saludables i contribuir a mantenir-se actiu, tant físicament com mentalment, i oblidar-se així dels mites de l’edat. L’alcalde Pere Regull assenyalava que cada cop hi ha més persones que es jubilen en bon estat de salut i amb inquietuds per desenvolupar. Regull valora la importància d’aquest projecte destinat a un col·lectiu tan decisiu i actiu com la gent gran.

De la seva banda, la delegada general de ‘La Caixa’ a la demarcació de Barcelona, Xus Català, ha explicat que aquests objectius es treballen en tres àmbits: projectes de formació en Tecnologies de la Informació i Comunicació (TIC), projectes de participació social i voluntariat i tallers de promoció de la Salut i Benestar.

L’Obra Social "la Caixa" desenvolupa el seu Programa de Gent Gran a 212 centres de gent gran propis i en conveni amb les diferents administracions públiques. L’any 2013 van participar prop de 200.000 persones grans, en les 5.632 activitats programades, destinades a fomentar un envelliment actiu.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: