Dissabte, 13 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Tot i la pluja el santuari de Foix ha celebrat una nova edició de l’Aplec amb força participació

Un any més, quan arriba el Dilluns de Pasqua, el santuari de Foix és l’eix central d’un aplec  on s’arrepleguen moltes famílies per compartir una jornada de germanor i assistir a la missa en llaor de la patrona del Penedès, Santa Maria de Foix.

Enguany, no ha estat una excepció, malgrat que el dia es va llevar encapotat i que a primera hora de la tarda va fer un fort xàfec que va obligar a traslladar el dinar de l’aplec, enlloc de a l’aire lliure a dins de l’ermita.

La missa es va poder celebrar amb normalitat i els fidels es va acostar per besar la figura de la verge.

Fa ja vint-i-sis anys que el santuari de Foix es va restaurar. Una restauració que va comptar també amb la reproducció fidedigna de la imatge de la verge patrona del Penedès.

Les circumstàncies del temps van fer que no pugés a l’Aplec tanta gent com en d’altres ocasions, però malgrat tot l’alcalde de Torrelles, Jaume Brichs, es mostrava satisfet de la presència de públic.

La festa va començar amb la pujada a peu al santuari de Foix i després de la missa, hi havia preparada una paella per a 400 persones, a càrrec del restaurador local, Pere Torrents  i el seu equip de col·laboradors. Hi va haver arròs per a tothom, però es va haver de muntar les taules dins de la mateixa ermita on la festa va continuar amb el dinar i la sobretaula.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: