Dilluns, 15 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’OMIC de Vilafranca alerta sobre les empreses que revisen les instal·lacions de gas

Arran de les queixes rebudes últimament per les revisions de les instal·lacions de gas als habitatges, l’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor de l’Ajuntament de Vilafranca informa a la ciutadania que abans de contractar aquest tipus de servei han de tenir en compte les recomanacions següents.

Cada 5 anys, la companyia distribuïdora de gas ha de fer una inspecció per certificar la idoneïtat de tota la instal·lació de gas. Ells mateixos ens han d’avisar amb antelació de quan la portaran a terme. Per altra banda, la revisió de les instal·lacions fixes de climatització (calefacció refrigeració i ventilació) i de producció d’aigua calenta sanitària en edificis nous i existents, s’ha de fer cada 1 o 2 anys depenent del tipus d’instal·lació. Si la caldera és de calefacció i aigua calenta sanitària, aquest manteniment s’ha de fer cada 2 anys per les calderes estanques i cada any per les calderes atmosfèriques.

Aquesta revisió la pot dur a terme qualsevol empresa mantenidora-instal·ladora que tingui la corresponent autorització del Departament d’Indústria, Comerç i Turisme de la Generalitat per poder emetre els certificats. Tot i que no hi ha obligació de tenir un contracte de manteniment, en cas de tenir-lo, aquest acostuma a incloure aquestes revisions periòdiques sense cap més cost addicional. Els preus d’aquesta revisió són lliures. És per aquest motiu que abans de fer-la, podeu demanar pressupost.

Un cop feta la revisió, l’instal·lador ha de col·locar en lloc visible una etiqueta autoadhesiva en l’aparell que revisi, emplenada amb les dades relatives al manteniment i revisions periòdiques al llarg del temps.

Finalment, l’OMIC vol aclarir a tots els usuaris que l’Ajuntament no autoritza cap empresa o instal·lador per realitzar aquestes revisions i que poden contractar lliurement l’instal·lador que desitgin.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: