Dissabte, 10 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Les famílies de l’Alt Penedès amb fills amb autisme reclamen un major coneixement del trastorn en el Dia Mundial de l’Autisme

Els tres Centres d’Atenció Primària de l’Alt Penedès han commemorat avui els Dia Mundial de l’Autisme a partir de la iniciativa d’un grup de mares que han actuat amb la col·laboració de l’AMPA de l’escola Delta Espiga i les associacions Autisme amb futur i Aprenem.

A Vilafranca, alumnes i professores de l’escola municipal de música M. Dolors Calvet han interpretat tres peces per a corda al vestíbul de l’ambulatori davant de diverses famílies amb fills que tenen aquest trastorn i d’altres persones que s’han interessat per l’acte.

L’objectiu de l’acció és la necessitat de divulgar i canalitzar informació sobre l’autisme, fer-la arribar a les famílies que puguin compartir aquesta situació i intentar que la societat en general conegui l’autisme.

L’acte d’aquesta tarda s’ha complementat amb una entrada especial sobre l’autisme al blog de l’Equip de Pediatria (<a href="http://icspediatriaaltpenedes.wordpress.com/">https://icspediatriaaltpenedes.wordpress.com/</a>). Des de Pediatria, l’adjunta a la direcció de l’equip territorial Cèlia Pujol, parla de la importància de conèixer l’autisme, perquè és molt difícil de gestionar.

Els trastorns de l’espectre autista són trastorns del neurodesenvolupament, crònics i que se solen detectar durant els primers 30 mesos de vida.

Els símptomes fonamentals són les alteracions en la comunicació, en les competències socials i en la imaginació, a més d’un patró d’interessos i activitats molt restringit i estereotipat. D’altra banda, es poden produir conductes anormals, com a moviments de balanceig i obsessions insòlites cap a alguns objectes o esdeveniments. Segons la Federació d’Autisme de Catalunya, aquesta síndrome afecta, aproximadament, a 6 de cada 1000 naixements i és molt més freqüent en el sexe masculí que en el femení.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: