Divendres, 12 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Generalitat ha presentat a Vilafranca la nova estratègia política industrial que vol impulsar al país, basada en set sectors prioritaris

La presentació s’ha fet al centre Àgora de Vilafranca, amb la participació del regidor de promoció econòmica de l’Ajuuntament, Joan Manel Montfort, i amb la presència per fer les explicacions pertinents, del subdirector general de Política Industrial de la Generalitat, Jordi Carbonell, i el Director de la Unitat de Desenvolupament Industrial, Joan Miquel Hernández.

La presentació s’ha fet davant de representants de sectors empresarials, com la Unió Empresarial i la Cambra de Comerç; però també amb presència d’alguns alcaldes de la comarca, com ara les alcaldesses de Sant Sadurní i els Monjos, i l’alcalde de Gelida. També hi havia representació dels responsables sindicals a la comarca. A l’entrda del Centre Àgora, els treballadors de Robert Bosch a Castellet han aprofitat també per fer arribar la seva situació als assistents, i als representants de la Generalitat.

Precisament, i fent referència no només a la situació actual de Bosch sinó també al que s’ha viscut aquests darrers mesos en diferents empreses a la comarca, Joan Manel Montfort ha recordat que l’Alt Penedès ha aguantat la crisi millor que altres comarques, però que aquests darrers mesos s’han viscut situacions complicades, tot i ser conscients que no som la comarca industrial que ha rebut més. Montfort reconeix que són fets que han arribat de cop, i que cal poder veure què ha passat i què es pot fer per arreglar-ho.

Per la seva banda, el Director de Desenvolupament Industrial, Joan Miquel Hernández, ha destacat que es tracta de presentar unes línies directrius que venen marcades i avalades per la Unió Europea, en el sentit que es demana que cada regió europea marqui les seves prioritats i polítiques d’especialització industrial. Des de Catalunya, apunta Hernández, s’ha fet aquesta feina tenint en compte els criteris de massa crítica industrial, avantatges competitius i el potencial de creixement. I remarcava que és el primer cop que des de la Generalitat es marcaran aquestes polítiques industrials amb orientació sectorial.

Els set sectors que s’han marcat com a prioritaris i sobre els quals es treballarà són el d’energia i recursos, l’alimentari, el de sistemes industrials, el de les indústries basades en el disseny, el de les indústries basades en l’experiència, el dels sistemes industrials i el de les indústries de la salut.

En tots ells, insistia Hernández, el Govern s’ha de treballar en estreta col·laboració amb el sector empresarial per tal de desenvolupar el país.

Efemèrides

12 de juliol
No hi ha efemèrides

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: