Dimecres, 7 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La comunitat educativa de l’Estalella es mou per pintar l’escola

L’AMPA impulsa el projecte de millora dels espais funcionals “Renta’m la cara!”, que es tirarà endavant amb la implicació de famílies i professorat. “Renta’m la cara!” neix de l’interès i la voluntat de la comunitat educativa de l’Escola Estalella i Graells per restaurar les parets i sostres malmesos de l’edifici, que acull l’escola que des de fa més de cinquanta anys.

Malgrat que s’hi han anat realitzant reformes en èpoques anteriors, fa ben bé dotze anys que no s’hi ha fet res.

El manteniment de les instal·lacions escolars és responsabilitat de l’Ajuntament de Vilafranca, però davant la realitat que no hi ha previsió d’inversió municipal en el pintat de les escoles els propers anys, els pares i mares de l’Estalella han decidit moure fitxa i garantir que els seus fills passin almenys una part de la seva escolarització amb el centre en bones condicions. L’equip docent del centre s’ha sumat a la proposta i l’Ajuntament hi dóna suport logístic i de material.

El projecte consta de tres fases, que es desenvoluparan aproximadament en tres anys. La primera ha estat una fase prèvia, que ha consistit en l’elaboració de la proposta, detecció i recerca de les necessitats de recursos materials, econòmics i humans, i sensibilitzar i conscienciar la comunitat educativa de la importància de tirar endavant el projecte.

La segona fase, tot just iniciada aquest cap de setmana, consisteix en el condicionament dels espais de l’escola que estan malmesos, principalment reparació dels paraments i sostres i repintat de les parets, marqueteria i portes.

Aquesta fase és la de més volum de feina i la realitzaran principalment brigades de pares i mares, amb col·laboració del professorat, que s’han organitzat per treballar-hi els dissabtes i diumenges. Aquest cap de setmana han començat a funcionar i la feina feta ja s’ha pogut notar als passadissos del primer pis. La tercera fase, que s’iniciarà a partir del curs vinent en funció del que s’allargui la segona, contempla el pintat de murals i elements de senyalització interna que ordenin, embelleixin i personalitzin els espais de l’escola.

La base del projecte se sustenta en el voluntariat i l’aprofitament de les pròpies capacitats de la comunitat. Així, s’hi han involucrat pares i mares amb perfils professionals i habilitats relacionats amb l’organització i gestió de reformes, la pintura mural, l’interiorisme o la creació artística, entre d’altres. L’AMPA de l’escola Estalella calcula que l’execució total del “Renta’m la cara!” es podria valorar econòmicament en uns 90.000 euros aproximadament. La major part de les despeses es cobreixen amb els recursos humans propis, la col·laboració de l’Ajuntament en serveis com transport de material i infraestructura, i patrocinis (l’empresa Titan aporta bona part de la pintura, mentre que Puma Catalunya S.A., Novacolor S.L. i SA&VI faciliten material). Pel que fa a la resta, s’estan buscant línies de subvenció.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: