Dimarts, 20 de maig de 2025
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El sector del vi i del cava del Penedès busca nous mercats i clients a Alimentària

La fira Alimentària és aquesta setmana l’aparador internacional del sector agroalimentari i un any més, el sector del vi i del cava penedesenc hi ha desembarcat.

Una gran part dels cellers i caves del Penedès tenen presència al Pavelló Intervin, un dels atractius d’Alimentària Barcelona, ja sigui amb estand propi o sota la marca Catalunya.

La DO Penedès, que exporta un 25% dels seus vins, busca ampliar els mercats internacionals, com explica el seu director, Francesc Olivella.

Amb aquest objectiu, ahir la DO Penedès va oferir un tast en anglès de quatre vins reconeguts amb medalla d’or en concursos internacionals celebrats aquest primer trimestre de l’any.

Olivella es mostra satisfet perquè en els dos primers dies d’Alimentària s’ha notat una destacada presència de distribuïdors internacionals.

 

L’Institut del Cava i Pimecava comparteixen estand i també programen diversos tastos i maridatges amb l’objectiu de desestacionalitzar el consum de cava, més enllà de festes i celebracions, com explica Rosó Gabarró, responsable de promoció de l’Institut del Cava.

A l’estand de les dues patronals cavistes del Penedès també hi ha bones sensacions. Gabarró destaca que la gent s’acosta amb ganes de saber més coses sobre el cava.

 

A Alimentaria 2014 es donen cita, fins dijous, els principals operadors del sector a escala global. La fira compta amb la participació de 3.800 empreses, 140.000 visitants – un 30% internacionals- i una superfície de 95.000 metres quadrats. Es preveu l’assistència de 40.000 compradors internacionals i més de 8.000 reunions de negoci.

 

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: