Diumenge, 21 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El catedràtic d’Economia Oriol Amat defensa la viabilitat econòmica d’una Catalunya independent

Les instal·lacions de l’empresa Güell van acollir aquest dilluns a la tarda una conferència del catedràtic d’Economia Oriol Amat organitzada per la Unió Empresarial del Penedès.

Amb la sala plena, Amat va explicar perquè defensa la viabilitat econòmica d’una Catalunya independent a partir del treball que ha coordinat “Preguntes i respostes sobre l’impacte econòmic de la independència”, el qual compta amb les aportacions de disset economistes catalans. Segons el catedràtic, si no tenim en compte l’escenari polític, la viabilitat econòmica de Catalunya és clara, entre altres motius, pel seu dinamisme i la seva diversificació.

Segons Amat, el que pot passar políticament és imprevisible. Per això cita els dos escenaris possibles que planteja a l’estudi l’ex conseller Antoni Castells.

 

Durant el col·loqui amb els assistents, Amat va ser molt clar a l’hora de  defensar la viabilitat d’una Catalunya Estat fora de l’Estat espanyol, dins de la Unió Europea i amb l’euro com a moneda; va restar importància a l’amenaça d’un possible boicot; i va assegurar que l’intercanvi comercial entre Catalunya i Espanya podria veure’s afectat amb una reducció de fins al 40% en el moment inicial, però s’hauria recuperat en un termini de dos anys.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: