Dissabte, 3 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Albet i Noya, amb 3 medalles d’or, i Mas Rodó, amb 2, sobresurten al 48è concurs de Vins de Qualitat de la DO Penedès

Albet i Noya ha guanyat medalla d’or en les categories de vins rosats, amb el seu Pinot noir merlot clàssic, en vins escumosos amb el seu Brut 21 barrica i en la categoria de vins xarel.lo, per el Xarel.lo El Fanio.

El celler de Sant Pau d’Ordal s’endú 3 de les 8 medalles d’or del 48è concurs de Vins de Qualitat de la DO Penedès, organitzat pels Tastavins i celebrat aquesta passada nit. En segon lloc en el palmarès se situa Mas Rodó. Amb pocs anys de vida, aquest celler de Mediona ha guanyat les medalles d’or en les categories de vins blancs de criança, per al Mas Rodó Macabeu 2012, i en la de vins negres de criança per al Mas Rodó Cabernet Sauvignon 2009. El Còsmic de Parés Baltà ha guanyat l’or en vins blancs del 2013, el Barthomeus negre 2012 s’endú la medalla d’or en vins negres 2013 i el vi de glass de Gramona és or en vins dolços. Aprofitant l’àmplia presència d’elaboradors i autoritats, el president dels Tastavins, Joan Tarrada, va anunciar que tornen a celebrar El Penedès a Barcelona, els dies 6, 7 i 8 de juny al passeig Joan de Borbó. El díptic informatiu editat inclou l’aportació sol·licitada als ajuntaments de l’Àmbit Penedès, destacant Vilafranca (5.000 euros), Vilanova (4.000 euros), el Vendrell (3.000 euros) i Sant Sadurní i Igualada (2.000 euros). Per amplificar el ressò d’aquest esdeveniment, l’Acadèmia farà arribar una ampolla de xarel.lo Penedès i informació a mil periodistes barcelonins el mateix dia.Tarrada també demana que es facin arribar mil missatges convidant als barcelonins a través de Twitter, Facebook o correu electrònic el mateix dia, a la mateixa hora. L’objectiu d’aquestes accions és, segons Tarrada, augmentar les vendes de vi Penedès a Catalunya. En aquesta línia s’inscriu també la propera obertura d’una sala de tast, l’Espai Penedès, a Barcelona. Possiblement estarà ubicada al carrer Muntaner amb Gran Via i disposarà de 100 m2. El president dels Tastavins diu que ha de servir per tenir un peu sobre 3 milions de consumidors. En el decurs de la festa també es va lliurar el guardó del V Concurs de Poesia Vínica, que ha recaigut en el llibreter Josep García. A banda de la medalla i el prestigi que comporta, els guanyadors del 48è Concurs de Vins de Qualitat de la DO Penedès formaran part durant tot l’any de les activitats promocionals que organitza el Consell Regulador de la Denominació d’Origen Penedès.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: