Dijous, 22 de maig de 2025
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Les possibilitats i riscos de l’enoturisme han centrat el seminari tècnic que ha organitzat Pimecava aquest matí

La patronal de les petites i mitjanes empreses de Cava ha organitzat aquest seminari tècnic en que s’han volgut presentar els requisits legals de l’enoturisme i també apuntar els factors claus per tal de desenvolupar aquestes activitats, que poden representar un important sector de creixement per aquestes empreses.

El president de Pimecava, Pere Guilera, remarca que per a les petites i mitjanes empreses diversificar-se és essencial, per tal de poder sobreviure.

Guilera explica que de l’enoturisme se’n parla molt, però que cal concretar i tenir les coses molt clares abans de tirar endavant iniciatives i projectes. I conèixer-ne també les qüestions legals que els envolten i que sovint són les que provoquen més dubtes.

Des de Pimecava tenen clar que el Penedès és una zona d’atracció turística, però també que el gruix de visites són per les empreses grans. Tot i això, Guilera considera que cal apostar per potenciar l’enoturisme, ja que genera oportunitats de negoci que no es poden deixar passar. Hi ha molta feina per fer i moltes oportunitats.

En a jornada hi ha participat com a ponents representants de la Cambra de Comerç de Barcelona, el responsable d’Enoturisme del Parc Científic i Tecnològic de la Universitat Rovira i Virgili, Jaume Salvat; i també Ferran Escura, director del bufet Escura, que ha aportat les nocions sobre el marc legal.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: