Dilluns, 5 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’amenaça de la vespa asiàtica ha centrat un dels tallers de les jornades de bombers a Vilafranca

Després de localitzar els primers nius a la província de Girona, Catalunya haurà d’afrontar amb coneixements i recursos l’amenaça de la vespa asiàtica aquest estiu.

Aquest insecte, provinent de la Xina, representa una amenaça especialment per als apicultors perquè, tot i que els exemplars adults s’alimenten majoritàriament de fruita i líquids, es calcula que un vuitanta per cent del que mengen les seves larves són abelles.

Guipúscoa és una de les zones més afectades per la proliferació de nius de vespa asiàtica, ja que els animals han entrat a l’estat des de França. Allà, els bombers han assumit part del control d’aquest problema. Per això, el sergent de bombers de la Diputació Foral de Guipúscoa José Martín Beobide va explicar ahir en el marc de les jornades adreçades als cossos de bombers que s’estan fent a Vilafranca com treballen per a destruir els nius.

Beobide ha explicat que els bombers de Guipúscoa han hagut d’incorporar el control de la vespa asiàtica al seu treball quotidià fins al punt que l’any 2012 van retirar uns 500 vespers. Per això, ja fa un temps que el govern està formant altres professionals perquè detectin la vespa i sàpiguen com eliminar-la.

El sergent de bombers ha dit que la vespa serà un problema a Catalunya aquest mateix estiu.

Els bombers estan assumint la tasca de control de la vespa asiàtica a l’espera que algun laboratori tregui al mercat un producte eficient contra aquest insecte.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: