Diumenge, 14 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Mancomunitat Penedès Garraf presenta quatre nous camions bicompartimentats que recullen la fracció orgànica i el rebuig alhora

Quinze municipis de l’Alt Penedès fan la recollida amb aquest nou sistema des de l’1 de novembre. Segons la Mancomunitat Penedès Garraf, la implantació del sistema no implica cap canvi per als usuaris i optimitza la recollida de la fracció orgànica i el rebuig, estalviant temps i combustible i generant menys soroll al carrer, perquè els camions fan menys viatges.

El president de la Mancomunitat Pere Pujol destaca que el nou sistema de recollida de residus suposa per als ajuntaments implicats un estalvi de 150.000 euros anuals. Un 13% menys de despesa de mitjana per ajuntament.

Cada camió té un cost d’uns 200.000 euros i han estat adquirits per Fomento de Construcciones y Contratas, l’empresa que té la concessió de la recollida de residus a través de la Mancomunitat Penedès Garraf. La inversió, que ronda el milió d’euros en total, forma part del contracte entre la Mancomunitat i l’empresa.

Des de la Mancomunitat insisteixen en explicar que, tot i que la recollida del rebuig i de la brossa orgànica es faci en un sol cop, això no vol dir que els residus s’acabin barrejant, sinó que van a parar a compartiments estancs i separats i segueixen estan separats un cop arriben a les respectives plantes de gestió.

Pujol ha destacat que la Mancomunitat seguirà treballant per millorar els serveis que dóna als ciutadans, malgrat que la llei de racionalització de l’administració púbica posi en perill l’àmbit d’actuació dels ajuntaments.

Els municipis que tenen ja implantat el nou sistema de recollida de residus són Avinyonet, Les Cabanyes, Castellví, Font-Rubí, La Granada, Pacs, El Pla, Puigdàlber, Sant Cugat, Sant Martí, Sant Pere de Riudebitlles, Santa Fe, Els Monjos, Torrelavit i Vilobí.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: