Dimecres, 24 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Laura Borràs ha inaugurat els actes de commemoració del 20è aniversari del programa Llegir per sentir de Ràdio Vilafranca

Els actes, que s’allargaran duran tot l’any, han començat aquest dissabte amb un dels plats forts, com era la tarda dedicada als mitjans de comunicació i la literatura infantil i juvenil organitzada per la Secció literària de l’Agrícol.

 

L’acte estava presidit per la Directora de la Institució de les Lletres Catalanes, Laura Borràs, que alhora va llegir una carta en nom de la consellera d’educació, Irene Rigau, en la qual la consellera felicita el programa i els seus responsables per haver sabut mantenir viva al llarg d’aquests anys la flama de la literatura entre els infants i els joves del territori penedesenc. Un document que serà publicat en la revista de l’Agrícol que es publicarà per Sant Jordi.

Laura Borràs va encoratjar també a continuar amb el programa de ràdio, donat que al conjunt del país hi ha pocs mitjans que destinin atenció a la literatura infantil i juvenil.

La tarda començava amb la ponència “La literatura infantil i juvenil a les ràdios escolars, de proximitat i nacionals”, a càrrec de l’escriptor i crític literari Pere Martí.

 

L’estudi analitza de forma àmplia la presència dels espais dedicats a la literatura infantil i juvenil en català, assenyala els anys vuitanta del segle vint com l’època d’or i apunta que a l’actualitat són molt escassos, i destaquen sobre tot a les emissores de ràdio de proximitat.

 

Després va tenir lloc una taula rodona dedicada al tema central de la jornada, “La LIJ i els mitjans de comunicació”, amb la participació de Sílvia Cantos, bibliotecària i conductora de diversos programes radiofònics, Andreu Sotorra, crític, escriptor i director de la revista digital Cornabou, Elisenda Roca, escriptora, periodista radiofònica i televisiva, Lluís Llort, periodista del diari El Punt Avui, crític i escriptor i Trinitat Gilbert, periodista del diari Ara, col·laboradora habitual del suplement “Criatures”.

 

Andreu Sotorra destaca que són tan importants els programes adreçats al públic infantil com també els que busquen als prescriptors adults, com és el cas del programa de Ràdio Vilafranca.

Sotorra es mostra convençut que el futur de la literatura passa pel mon digital. La cloenda de la jornada va comptar amb la participació de l’alcalde de Vilafranca, Pere Regull.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: