Dissabte, 13 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els actes del dia de de les Dones inclouran la posada en marxa de l’Escola de Vida de Vilafranca, impulsada des del Pla per la Igualtat

Aquesta setmana el regidor d’Igualtat, Sebastià Jané, i la regidora i presidenta del Consell per la Igualtat, Carme Garrido, han presentat els actes del 8 de març-Dia Internacional de les Dones, amb una desena d’actes previstos fins el 20 de març.

Ho faran en col·laboració amb diverses entitats com la biblioteca Torras i Bages, el Cine Club Vilafranca, l’Associació La Llum del Nord, Entrepobles Penedès, Amnistia Internacional Penedès i EqualMón. La presentació ha servit també per donar el tret de sortida a l’Escola de Vida de Vilafranca, un projecte nou que s’engega des del Casal x la Igualtat.

El regidor d’Igualtat, Sebastià Jané, explicava que, encara que s’han fet avenços importants en la igualtat de gènere, cal reivindicar el paper de les dones al llarg de la història i la seva lluita per aconseguir els seus drets. Per la seva banda, Carme Garrido, explicava que en el darrer any s’han incrementat els recursos econòmics i humans al Casal x la Igualtat, per ampliar recursos i fer polítiques d’igualtat. Garrido explicava que al llarg de 2013 s’han fet 10 cursos i 9 tallers al Casal x la Igualtat amb més de 400 participants. Des del Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD) s’han fet un total de 895 actuacions al llarg de l’any, atenent un total de 329 persones, i es van originar 255 expedients nous.

Sobre l’Escola de Vida de Vilafranca, es vol sigui un espai d’informació i formació per a la ciutadania de Vilafranca en aquelles matèries d’interès general per aprendre a viure amb qualitat i dignitat, des del respecte i estima a un mateix i cap als altres.

L’Escola de Vida se centrarà en els aspectes legals, el benestar emocional, la vida quotidiana i la salut. La primera xerrada serà el dia 19 de març, a les 7 de la tarda, amb la xerrada “Aspectes legals en les separacions i els divorcis”, a càrrec de Beatriz Romero i Anna Vall, advocades i mediadores.

D’altra banda, la conferència institucional per commemorar el 8 de març tindrà lloc el dimarts 11 de març, a les 7 de la tarda, al Saló de Sessions de la Casa de la Vila, i anirà a càrrec de la ginecòloga Anna Grau i de l’advocat Sergi Marin, que parlaran sobre “Estat actual del dret de les dones”.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: