Dimarts, 23 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El primer ‘Debat Qalidès’ remarca la importància de respectar el sòl i els seus microorganismes per traslladar l’expressivitat als vins

L’associació Qalidès, Terrers del Penedès, organitzava ahir el primer ‘Debat Qalidès’ sobre "La influència del sòl sobre l’expressió dels vins".

El debat va comptar amb una gran participació i va acabar amb un tast de vins dels cellers que integren l’associació, compromesos amb la defensa del caràcter i la qualitat dels vins del Penedès, respectuosos amb l’entorn, la seva identitat paisatgística i els diferents terrers.

Aquest primer debat tenia com a convidats principals els enginyers agrònoms Claude i Lydia Bourguignon, directors del laboratori LAMS, referència mundial en anàlisis clíniques dels sòls.

La presidenta de Qalidès Mireia Torres resumia la intervenció dels enginyers destacant la importància del respecte per la natura, la composició natural del sòl i els microorganismes i insectes que l’habiten, com a eina fonamental per a millorar l’expressivitat dels vins de terrer.

El debat també va servir per a presentar la primera proposta de mapa de sòls de la DO Penedès. En aquest sentit, Torres creu que caldrà arribar a un consens entre les moltes bodegues que integren la denominació d’origen abans de tenir el mapa definitiu. Però destaca que cada viticultor ha de tenir clara la seva manera d’elaborar els vins en el marc actual i en el futur.

L’associació Qalidès va néixer l’any 2004 i actualment està integrada per 13 cellers familiars.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: