Divendres, 19 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El nou institut de Vilafranca centra el seu projecte en l’atenció individualitzada als seus futurs alumnes i en la implicació de famílies i professors

La inspectora d’educació Núria Demestres i el director del nou institut de Vilafranca Pere Serveto van explicar ahir a la seu del Servei Educatiu de l’Alt Penedès el projecte d’aquest centre davant de més d’un centenar de persones que van omplir de gom a gom la sala d’actes.

Pere Serveto, que treballa actualment a l’Institut Alt Penedès, encapçala l’equip de sis professors que s’encarregarà de tirar endavant el nou institut. Encara no s’han donat a conèixer els noms de la resta de docents perquè el llistat s’està acabant de tancar però Serveto ha avançat que són persones amb experiència i que estan vinculades a Vilafranca i a la comarca.

El director ha explicat que l’institut de Vilafranca centrarà el seu projecte educatiu en l’atenció individualitzada, ja que són un centre nou i, d’entrada, només tindran una seixantena d’alumnes. També ha insistit en què el fet de començar de zero reclama la màxima implicació del mateix institut, dels alumnes i de les famílies.

Serveto s’ha marcat com a objectiu obtenir la certificació de qualitat i millora contínua i mantenir-la.

El director també ha explicat que tenen previst aprofitar al màxim els recursos de què disposarà el centre. Per exemple, si un professor d’una determinada matèria està de baixa, s’aprofitarà aquella hora per fer classes d’una altra matèria, de manera que els alumnes no perdin classe i puguin recuperar la que han perdut més endavant. Serveto ha apuntat, d’altra banda, que distribuiran els recursos en tot l’alumnat, no només en aquells que tinguin dificultats.

El nou institut començarà a funcionar amb l’inici del curs vinent encara que ara només hi hagi un solar buit al costat de l’escola Dolors Piera, on anirà situat. Perquè les famílies es fessin una idea de com seran els espais, Serveto va passar un vídeo de l’institut Xaloc de Les Roquetes, que és també de mòduls prefabricats. L’institut de Vilafranca serà com aquest i disposarà de laboratori i aula de tecnologia, però no tindrà biblioteca ni gimnàs cobert.

Davant dels dubtes de les famílies, el departament d’ensenyament ha garantit que el nou centre es farà i que tindrà continuïtat si hi ha demanda.

Efemèrides

19 de juliol
No hi ha efemèrides

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: