Dimecres, 17 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Una seixantena de nens i adolescents han participat al programa Activa’t, per incentivar la pràctica esportiva i portar una vida més saludable

L’equip de pediatria de l’Alt Penedès i el Complex Aquàtic van engegar fa poc més d’un any i mig una iniciativa pionera que busca promocionar la pràctica esportiva entre nens i joves.

El programa es diu Activa’t i es basa en dos conceptes: la necessitat de canviar els hàbits de vida sedentaris i la implicació de les famílies. Es tracta d’iniciar en la pràctica esportiva a nens i joves que no solen fer esport acompanyats per un adult, que sol ser el pare o la mare. Fins al moment han passat pel programa una seixantena de nens i adolescents que sovint s’adrecen al Complex Aquàtic per la recomanació de l’equip de pediatria de l’Alt Penedès.

La gerent del Complex Aquàtic Anna Soldevila explica que el seu encàrrec és incentivar la pràctica esportiva durant tota la vida. En aquest sentit, també cal atraure aquelles persones que no han trobat una activitat física que els agradi perquè l’esport és fonamental per mantenir una vida saludable. Els exercicis que es fan a l’Activa’t, que tenen lloc amb les màquines del gimnàs, són molt analítics, però permeten adquirir un estat de forma adequat.

La Martina i el seu pare, el Fredy, s’han decidit a participar en aquest programa aconsellats pel Jordi, que és l’infermer de la noia. Cap del dos practica esport regularment però saben que fer activitat física els pot ajudar a estar millor.

L’Activa’t està pensat per a ser un impàs: de no practicar cap tipus d’activitat física a fer esport de forma regular.

Dilluns, el programa de reportatges És notícia de Penedès TV es dedica a l’Activa’t i a altres iniciatives del servei de pediatria de la comarca per a prevenir la obesitat infantil. El programa es titula “Menjar i moure’s” i es podrà veure a dos quarts de quatre de la tarda i a dos quarts de dotze de la nit.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: