Diumenge, 14 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Un aligot viu, des d’aquest cap de setmana, a la muntanya de Sant Pau

Aquest diumenge s’ha encetat la programació de “Els diumenges a Sant Pau”, organitzada pel Servei de Medi Ambient de l’Ajuntament de Vilafranca.

L’estrena ha comptat amb el bon temps i una més que nombrosa participació d’un públic familiar que no s’ha volgut perdre l’activitat, que consistia en l’alliberament d’un ocell procedent de l’equipament de recuperació de fauna que la Generalitat de Catalunya té a Torrefarrussa.

Desprès d’una bona caminada des del Balcó de les Clotes les famílies van poder gaudir d’un moment únic, com és l’alliberament.

El naturalista i expert en ornitologia, Xavier Bayer, amb molta cura va treure d’una caixa de cartró un aligot, provinent molt provablement del nord d’Europa.

Bayer va donar algunes explicacions sobre les característiques de l’animal i va explicar perquè s’allibera en un lloc com la muntanya de Sant Pau.

A l’esplanada del mirador de Sant Pau, i amb molta atenció, petits i grans van poder admirar per uns instants l’imponent ocell. Desprès de les explicacions va ser el moment de deixar-lo volar i, a diferència d’altres ocasions en les que els ocells fugen muntanya a munt i s’amaguen entre les pins, en aquest cas l’aligot es va deixar mirar en ple vol.

En definitiva va ser una activitat que va produir una gran sorpresa i admiració entre els participants.

Xavier Bayer va donar explicacions sobre com viuen les aus rapinyaires nocturnes al nostre territori, i seguidament va conduir un taller de dissecció d’egagròpiles, les boles de material indigerible que són regurgitades per diverses espècies d’aus, per conèixer en major detall els hàbits alimentaris d’aquests ocells.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: