Divendres, 9 de Desembre de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Ajuntament de Vilafranca ha creat l’Escola de Formació Professional d’Enoturisme de Catalunya

Un dels acords més destacats del ple ordinari celebrat ahir a la nit a l’ajuntament de Vilafranca va ser l’aprovació inicial de l’establiment d’un servei públic d’Escola de Formació Professional d’Enoturisme de Catalunya.

La regidora d’Ocupació i Formació, Maria Josep Tuyà, va presentar l’escola com un projecte d’estratègia de desenvolupament amb vocació de país.

En aquest sentit es recorda que el Penedès és la zona vitivinícola per excel·lència de Catalunya però que es vol fer arribar l’oferta formativa a totes les Denominacions d’Origen del país.

L’escola agrupa alguns dels cursos de formació ocupacional que ja ofereix l’ajuntament mitjançant el centre La Fassina, però afegeix l’aposta per la Formació Professional reglada, amb cicles formatius de grau superior en enoturisme. Serà una FP dual, amb pràctiques en empreses del sector. Una altra aposta és per la formació continuada, amb cursos adreçats a professionals del sector. Per promocionar-la s’ha constituït el Consell Empresarial de l’escola i la seu administrativa del centre s’ha situat al Claustre de Sant Francesc, lloc emblemàtic de l’oferta turística a Vilafranca. Pel seu finançament s’està pendent de signar convenis amb el Servei d’Ocupació de Catalunya i amb la Conselleria d’Ensenyament.

El regidor d’ERC, Pep Quelart, va mostrar el seu suport al projecte, felicitant al govern per entendre que es tracta d’una bona iniciativa.

Per part d’ICV, Toni Peñafiel, tot i considerar interessant la proposta va plantejar alguns dubtes sobretot de caire econòmic.

El PP ja s’havia manifestat en contra de donar suport al projecte perquè consideren que no ha de ser l’ajuntament qui se’n faci càrrec sinó la Generalitat.

I per part de la CUP, Xavi Navarro, va denotar manca d’implicació del sector i de les administracions i va assenyalar que el document del projecte és poc solvent.

Per la seva banda el primer tinent d’alcalde, Francisco Romero, va assenyalar que es tracta d’un projecte que serà important i que arrodonirà l’oferta formativa en l’àmbit vitivinícola.

Al final l’aprovació inicial de l’escola es va aprovar amb els vots favorables de CiU, PSC i ERC, les abstencions de la CUP i els vots en contra del PP i ICV.

D’altra banda un altre del acords destacats del ple va ser la supressió definitiva de quatre patronats, entre ells els d’esports, de turisme i de Cal Bolet, i la creació de tres consells municipals. Des del govern es va defensar la mesura per adaptar-se als temps actuals i simplificar la gestió econòmica. L’oposició en bloc hi va votar en contra per entendre que es tracta d’una retallada de la participació ciutadana, perquè els consells no podran prendre acords vinculants.

També cal destacar del ple municipal l’aprovació d’un pla especial urbanístic dels terrenys del Centre CRAE al Pla del Diable. Alguns veïns contraris a aquest equipament van presentar una denúncia als jutjats i la mesura municipal vol donar resposta al requeriment judicial per evitar el tancament del centre. Tots els grups municipals van mostrar suport a la mesura i van destacar la bona tasca del Centre Residencial d’Acció Educativa.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: