Dijous, 25 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Germà Bel planteja a “Anatomia d’un desengany” que bona part dels catalans no veuen viable la transformació de l’estat espanyol en un estat plurinacional

L’economista Germà Bel va presentar ahir al vespre a l’Escorxador el seu darrer llibre, Anatomia d’un desengany, en el qual analitza des de diversos punts de vista el fracàs de l’encaix de Catalunya a l’estat espanyol.

Per al catedràtic d’Economia Aplicada de la Universitat de Barcelona i membre del Consell Assessor per a la Transició Nacional existeixen dos projectes polítics, l’estat uninacional amb vocació centralista i el reconeixement d’Espanya com a estat plurinacional, que es demostren del tot incompatibles, fins al punt d’afirmar que mirar de canviar Espanya resulta impossible. A això atribueix Germà Bel l’auge del sentiment independentista a Catalunya.

Bel va més enllà i es pregunta si l’estat tracta els catalans com a “súbdits o com a ciutadans”. En aquest sentit, l’economista i exdiputat socialista al Congrés assegura que només hi ha dues alternatives possibles: l’assimilació o la secessió.

La presentació d’Anatomia d’un desengany estava organitzada per la llibreria La Cultural.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: