Dimarts, 23 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El professor de l’escola Montagut Rafael Alcalde ha guanyat el quart premi de literatura juvenil Avelino Hernández per la novel·la “Cuatro en París”

L’obra “Cuatro en parís”, de l’escriptor barceloní Rafael Alcalde, és la novel·la guanyadora del quart Premi Avelino Hernández de literatura juvenil. Alcalde és professor de matemàtiques i economia de batxillerat a l’escola Montagut de Vilafranca, on treballa des de fa 21 anys.

“Cuatro en París” explica la història de quatre alumnes de batxillerat que van de viatge de final de curs a la capital francesa. Allà són testimonis del segrest d’un nen i viuen una intensa aventura per a intentar salvar-lo. Rafael Alcalde confessa que s’ha basat en part en ex alumnes seus per a crear els personatges principals. També explica la dificultat que suposa emprar el llenguatge com els joves, ja que la novel·la està narrada en primera persona.

El jurat ha destacat de “Cuatro en París” la complicitat que l’obra pot despertar en els joves, el ritme cinematogràfic de l’argument, la particular visió dels alumnes sobre els professors, amb una crítica amable dels mateixos, i la paròdia de les novel·les de final de curs. El premi té una dotació econòmica de 6.000 euros i la publicació de la novel·la per part de l’editorial Everest, que permet entrar en un consolidat canal de distribució.

Alcalde lamenta, però, que segurament la novel·la no podrà veure la llum en llengua catalana, tot i que en té una versió feta.

L’autor rebrà el premi en el marc de la Feria del Libro de Soria al mes d’abril i la novel·la serà publicada a l’agost. Serà el quart llibre que treu al carrer el professor del Montagut després de les novel·les per a adults “BT (a la mierda)”, “Diario anciano” i “La llamada de un extraño”.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: