Dimarts, 23 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El grup municipal d’Iniciativa demana que l’ajuntament recuperi el terreny de l’antiga caserna

Els ecosocialistes vilafranquins recorden que, als anys setanta, l’ajuntament de Vilafranca va cedir gratuïtament al Ministeri de l’Interior el terreny on ara hi ha la caserna. Per això, dimarts presentaran una moció al ple en la qual demanen la devolució d’aquest espai.

La caserna de la Guàrdia Civil està en desús des del desplegament dels Mossos d’Esquadra, l’any 2010. El passat 4 de febrer, el Ministeri de l’Interior, mitjançant un anunci publicat al BOE, va valorar els terrenys en 620.000 euros i els va treure a subhasta.

Des d’ICV, el regidor Toni Peñafiel demana que l’ajuntament faci la seva pròpia taxació dels terrenys i l’edifici i que iniciï una negociació amb el Ministeri per tal que la propietat de l’espai torni a Vilafranca o que, en cas de prosseguir la subhasta, l’ajuntament sigui compensat amb el seu valor actual.

Els ecosocialistes creuen que, si l’ajuntament no actua abans del 19 de març, quan tindrà lloc la subhasta, es pot quedar sense terrenys i sense compensació.

ICV ja havia proposat anteriorment fer pisos amb funció social o algun tipus d’equipament públic a l’antiga caserna. Però, en tot cas, els preocupa que Vilafranca es quedi sense aquest espai per no actuar a temps. Els ecosocialistes van entrar la moció aquest dimarts. En aquest sentit, Toni Peñafiel celebra que ja aquest dimecres, a l’espai del Contrapunt de Ràdio Vilafranca i Penedès TV, el tinent d’alcalde Francisco Romero hagi dit que l’ajuntament vol negociar amb el Ministeri per aquests terrenys i hagi apuntat la possibilitat de donar un ús social a l’espai en el futur.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: