Diumenge, 14 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Carnaval de Vilafranca estrena el personatge de la iaia, la mare del rei Carnestoltes, i una beguda oficial, el caldo

Del 27 de febrer al 5 de març, Vilafranca tornarà ser un any més el regnat de la disbauxa, sota la batuta del rei Carnestoltes onzè i primer i la seva cort.

Ahir al vespre, la comissió de Carnaval i el Servei de Cultura van presentar les principals novetats d’aquest 2014. En primer lloc, un nou personatge s’incorpora a la cort: es tracta de la iaia, la mare del rei Carnestoltes, que ha estat desnonada de casa seva. A més, sota el lema de “Gallina vella fa bon caldo”, també hi haurà una beguda oficial.

Una altra novetat d’aquest any és que es farà una promoció conjunta dels carnavals d’arreu del Penedès i el Garraf a través del servei de comunicació de l’Ajuntament de Vilafranca.

La Comissió de Carnaval de Vilafranca ha estat treballant des de principis de tardor per a elaborar el programa de les festes, en el qual col·laboren l’escola Arsenal, que s’ha encarregat del disseny de la imatge gràfica, l’escola municipal de música, la coordinadora de grallers, la PABA, el Ball de Diables o Els Tres Mosqueters, entre altres.

El rei Carnestoltes arribarà dijous de la setmana que ve a les set de la tarda a la Plaça de la Verema. D’allà farà un recorregut fins a arribar a la Plaça de la Vila amb la companyia de tota la cort i dels músics del McKensy’s Clan Band. Ja a l’ajuntament, el rei farà el seu pregó i hi haurà la tradicional botifarrada popular. A la nit, la Moderna acollirà la projecció dels curtmetratges del CURTnaval. El divendres al vespre hi haurà l’Escorreguda de bars pel centre i, a la nit, el ball de gala amb l’orquestra Mitjanit a Cal Bolet. Dissabte tornen les matinades al mercat, un concert vermut amb els alumnes de l’Escola de Música i el carnaval infantil a partir de les cinc de la tarda. A més, s’incorpora una cursa d’andròmines per als nens a partir de dotze anys. Ja el diumenge, al migdia, l’AMPA de les llars d’infants organitza el carnaval xic a Cal Bolet. A les set de la tarda, també a Cal Bolet, hi haurà teatre d’improvisació amb The Junguis. El dilluns serà el torn de la rua, que surt a dos quarts de deu de l’avinguda de Tarragona amb el carrer de Moja i que comptarà amb la participació d’unes 2.500 persones. Els excessos provocaran, com cada any, el traspàs del rei, que serà vetllat dimarts i dimecres 4 i 5 de març a la Plaça de la Vila. El dimecres de cendra, el seguici fúnebre conduirà el cos fins al parc del Tívoli, on tindrà lloc la sardinada popular.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: